Властите предупреждават: Има опасност от нови нападения в Истанбул

Турските сили за сигурност задържаха стотици души след нападението на терористичната групировка ИДИЛ срещу църква в Истанбул. Властите предупреждават за опасност от нови нападения срещу евреи и християни, предава Voice of America (VOA), цитирана от Нова тв.

Тежковъоръжени полицаи охраняват денонощно църквите в града. Това се случва след смъртоносното нападение на двама въоръжени в католическа църква в града миналия месец. ИДИЛ пое отговорност за нападението и предупреди, че е насочено срещу евреи и християни.

Турските сили за сигурност са ангажирани с акции срещу ИДИЛ. За извършването на нападението са арестувани руснак и таджик, а в цялата страна са задържани още над сто души. Тъй като страната граничи с територия, някога държана от ислямистката групировка, анализаторите предупреждават, че заплахата остава сериозна.

Само след няколко месеца в Турция ще започне туристическият сезон. Затова се очаква акциите в областта на сигурността да се засилят, както и защитата на истанбулските църкви.

Християните в страната изглежда ще продължат богослуженията си под полицейска закрила, докато силите за сигурност продължават да се борят срещу терористичната групировка.

Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *