Руското знаме пред община Кърджали да бъде символично свалено, предлага Радослав Милев Според синия съветник, актът не е насочен към руските граждани, а осъжда режима на Путин

Нов живот

Радослав Милев, общински съветник от КП «Продължаваме промяната – Демократична България», е изпратил предложение до кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн, в което иска временно да бъде свалено руското знаме пред административната сграда. В писмото му се казва:

Уважаеми г-н Мюмюн,

Както знаете, във връзка с войната в Украйна и скорошната смърт на опозиционния лидер Алексей Навални, целият демократичен свят остро заклейми руската агресия и авторитания режим на Владимир Путин. В тази връзка, предлагам Община Кърджали да предприеме символичен акт, с които да заявим, че тази братоубийствена война няма място в съвременния демократичен свят и трябва да бъде направено всичко възможно, тя да бъде прекратена незабавно.

Две години след началото на войната няма украйнец, който да не е загубил свой близък. Това е огромна трагетия.

Редица градове в Европа предприемат символни актове, с които осъждат руската инвазия. Още през март 2022 година Съветът на Европа, най-важният орган на континента в областта на правата на човека, предприе безпрецедентния ход да изключи Русия заради нахлуването ѝ в Украйна и националното знаме на страната-агрессор бе свалено от пилона пред централата на организацията в Страсбург.

Предлагам руското знаме пред Община Кърджали да бъде временно свалено, за да покажем своето отношение към диктатурата на Путин. Разбира се, наясно съм, че сме побратимен град с град Владимир в Русия и актът на сваляне на знамето не е насочен към руските граждани, а е единствено акт на осъждане режима на Путин.

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Дельо хайдутин каза:

    Агоп вземите да го озаптите този хайванин , като ще сваляте знамена почвайте подред руско, турско, еврогейско, украйнско и приеменувайте комплекс Пентагон и ул Джордж Вашингтон, с това гъзомийничене видяхме докъде докарахте България , жалко и за сънародниците ти в Армения, обраха плодовете на американските фондации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *