Автобусни превозвачи пред Павлин Кръстев от ДПС: Искаме 30% увеличение на средствата за транспорт на деца и ученици

Нов живот

Недостатъчни са средствата, които осигурява държавата за компенсация на разходите за безплатен превоз на деца и ученици от населени места, в които няма училища и детски градини. За това алармираха автобусни превозвачи от община Момчилград по време на приемен ден на народния представител от ДПС Павлин Кръстев. По думите им от исканите от Конфедерацията на автобусните превозвачи за 30 процента увеличение на транспорта на деца и ученици от МОН са увеличили едва с 10.

„Превозвачите са изключително затруднени от осъществяването на т.нар. ученически превоз предвид увеличението на разходите за трудови възнаграждения, осигурителни разходи, разходи за горива, амортизация, обслужване на превозните средства и редица други разходи, свързани с дейността. Друг проблем е и намирането на работна ръка, което е пряко свързано и с качеството на услугата“, заявиха превозвачите.
Народният представител Павлин Кръстев пое ангажимент да запознае с проблема Парламентарната група на ДПС и председателя й Делян Пеевски. На срещите присъстваха кметът на общината Илкнур Кязим, председателят на ДПС Ерсин Юмер, превозвачи, жители от различни населени места.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *