Нинова: Пращането на наши войници в Украйна ще ни въвлече във война. Искаме изслушване на Денков по темата (ВИДЕО)

Корнелия Нинова даде брифинг пред централата на партията, в който категорично се противопостави на всякакви идеи страната ни да изпраща войници на територията на Украйна.

„В Париж президентът Макрон направи изявление, че макар и да не е постигнат консенсус в момента, в бъдеще стои въпросът за изпращане на жива сила като двустранни споразумения между държавите-членки на НАТО и Европейския съюз и Украйна. Новината беше потвърдена и от премиера на Словакия, който каза, че такава тема се обсъжда и го побиват тръпки от документите, които чете“, каза лидерът на левицата, цитирана от novini.bg.

Тя обяви, че още утре от БСП ще поискат изслушване на министър-председателя Николай Денков в парламента по тази тема.
Призоваваме и останалите опозиционни сили да се противопоставят на това, както и българските граждани. Категоричен отпор за каквото и да е решение за предоставяне на български войници в Украйна. За нас това би било въвличане на България във война, предупреди Нинова.

Лидерът на социалистите припомни, че преди година е прогнозирала, че ще се стигне до този момент, но тогава „всички ѝ се нахвърлили“, че всява смут в обществото.

 

 

Източник: Факти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *