Ергюнал Сабри се готви за държавния шампионат, състезанието започва на 19 март /ВИДЕО/ Звездата на „Арда бокс“ получава решаваща подкрепа от фирма „Кяшиф“

Валентина ИВАНОВА

Звездата на „Арда бокс“ Ергюнал Сабри-Оги се възстановява след операция на счупена костица в основата на левия палец. Проведе необходимата физиотерапия и постепенно навлиза във форма.

Припомняме, че щабът на националния отбор прекрати участието на Ергюнал Сабри на финала на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Будва през ноември 2023 г. Той победи на полуфинала, въпреки контузия граейки предимно с дясната ръка. Така кърджалиецът се прибра като вицешампион в категория 48 кг.

Шампионът изкачи връх Шипка на националния празник на България

Надявам се до държавния шампионат, който започва на 19 март в Ботевград, да съм напълно възстановен. Мисля също за предстоящото Европейско. Квалификациите за олимпиадата са през май месец. На олимпийските игри няма да има състезание в моята категория – най-ниската е 51 кг, и ще трябва да се включа при по-тежките боксьори, където конкуренцията е по-голяма, сподели пред „Нов живот“ Ергюнал.

Възстановяването и подготовката на шампиона намират постоянна и решаваща подкрепа от машиностроителната компания „Кяшиф“ ЕООД, спонсор на „Арда бокс“.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *