И тази година сърцето на Момчилград тупти в ритъма на тениса Градът отново поема домакинство на национални и международни спортни прояви

Нов живот

Момчилград и Спортен клуб по тенис на маса «Родопи» отдавна доказаха високо качество в организацията на състезания и топло гостоприемство при домакинството на големи национални и международни турнири. През 2024 година те отново получиха доверие от Българска федерация по тенис на маса, Българска мастърс федерация и Българска асоциация спорт за учащи, които насочиха важни прояви към малкия родопски град.

Момчилград и СКТМ „Родопи“ ще бъдат домакини на тринадесет национални и международни прояви по тенис на маса.

На 2 март се проведоха кръгове от Държавните отборни първенства за жени „Б“ група и за мъже „В“ група. В средата на месеца е областният етап за учащи за 5-7, 8-10 и за 11-12 класове.

В последните два дни от март пристигат ветерани от различни страни, които ще се включат в 6-тия Международния турнир. Той традиционно се провежда под шефството и за наградите на „Ротари клуб“ – Момчилград.

Състезание за деца до 15 години е предвидено за 13 и 14 април. За поредна година то е включено в календара на Международната федерация по тенис на маса, което е висока оценка за Момчилград и организаторите. През април са и  зоналните етапи на ученическите спортни игри за трите възрасти.

Тенисистите ще се включат и в 15-та международната среща на момчилградчани през юли.

В началото на септември е турнирът за деца до 13 и до 15 години за купа „Даниела Гергелчева“, по проект на Министерството на младежта и спорта.

В края на септември ще се проведе 13-то Държавно отборно първенство за ветерани, под патронажа на кмета на Момчилград Илкнур Кязим.

За октомври, ноември и декември са планирани първите кръгове от Държавното отборно първенство за сезон 2024-2025, жени „А“ група и мъже „В“ група, както и квалификации – Южна България на националния турнир „Млад олимпиец“ до 13 и до 15 години.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *