Сиделя Мутлу от Ардино достигна финала на смесени двойки в Панагюрище В елитния турнир участва и другата златна хилка от клуб „Юнак“ Цветелина Георгиева

Нов живот

В Панагюрище започнаха двубоите от елитния детски турнир по тенис на маса за Световната купа-WTT YOUTH CONTENDER в Панагюрище, който събира от 7 до 10 март над 200 участници от 25 държави. 47 български деца ще премерят сили в общо 12 дисциплини, разпределени в 5 възрастови групи – от 11 до 19 години. Сред тях са звездите на Спортен клуб «Юнак» – Ардино Сиделя Мутлу и Цветелина Георгиева.

Цветелина Георгиева спечели бронз на смесени двойки с партньор Йоан Величков

Първите медали за България вече са факт и са при смесените двойки до 19 години. Бронз спечелиха Йоан Величков и Цвети Георгиева, които отстъпиха в полуфиналния си мач на другата ни българска двойка Сиделя Мутлу и Мирослав Шмидт.

Преди това Цвети и Йоан спечелиха изключително инфарктен четвъртфинал срещу Уонг-Райковска с 3:2.

Бронз и за Виктория Персова и Стефан Димитров, които също взеха победата в четвъртфиналния двубой срещу представители от Словакия, но на полуфинала отстъпиха на португалско-румънски тандем.

Сиделя и Мирослав излизат утре, 9 март, от 19,30 часа на финал.

Българският отбор

В индивидуалната надпревара Сиделя завоюва две победи но загуби четвъртфиналната среща с 0:3 от състезателка от Португалия.

Припомняме, че Сиделя Мутлу е на 17 години. Тя е балканска шампионка на двойки до 15 години и бронзова медалистка от европейско първенство на смесени двойки до 15 г. Съотборничката й, 18-годишната Цветелина Георгиева, стана вицешампионка от Балканиада на двойки и смесени двойки до19 г. и четвъртфиналистка от Европейско до 19 г.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *