С мистериите на Кърджали се запознаха участниците в проекта От легенда към реалност Проектът е финансиран от Европейския съюз и се осъществява от Регионална библиотека „Никола Й. Вапцаров” 

Третият ден от младежкия обмен по проект „От легенда към реалност“ в Кърджали се разгърна като незабравимо пътешествие из културното и историческото наследство на града. Още един ден, изпълнен с открития, творчество и интерактивни преживявания за младежите от Италия, Литва, Турция и България.
Денят започна с енергична куиз игра, която предизвика участниците да се потопят в историята и културата на Кърджали. Изследвайки най-различни факти и истории за града, те разкриха забележителни детайли и легенди, които оживяха във въображението им. През този ден, младежите се потопиха в света на митовете и легендите.
Различавайки мита от легендата, те се забавляваха, участваха в дискусии и споделяха свои впечатления и размисли. Създавайки свой собствен митологичен свят, те проучиха възможностите за вълнуващи приключения и фантастични истории. Върховният момент на деня беше ролевата игра, където младежите представиха собствените си митични истории чрез интерактивни ролеви сценарии. Този творчески процес не само ги забавлява, но и ги накара да влезнат в ролята на разказвачи на истории, разкривайки вълшебството на мита и легендата. 
 
Вечерта беше озарена от културна вечер на Турция, която бе истинско пътешествие из традициите и кухнята на страната. Участниците се насладиха на изобилието от традиционни турски сладки и ястия, а танците и музиката допълниха атмосферата с радост и енергия.
Третият ден от младежкия обмен бе не само възможност за изучаване на митологията и културата, но и за създаване на връзки и споделяне на впечатления между младежите от различни страни. Те остават вдъхновени и обогатени от преживяванията си, готови да продължат своето пътешествие към нови открития и приключения.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *