ПП-ДБ: Радев да оттегли указа си за гласуването на проектокабинета „Габриел” Половината посочени за министри не са давали съгласие, добавиха те

Първо изявление на коалицията „Продължаваме  Промяната – Демократична България”, след като Мария Габриел върна изпълнен първия мандат. От формацията призоваха президентът Румен Радев да оттегли указа си, с който предлага на Народното събрание да гласува проектокабинета „Габриел”. Според ПП-ДБ половината от посочените за министри не са давали съгласието си да участват в предложения състав на Министерски съвет.

„Не искам да бъда номиниран в състава на този Министерски съвет“, подчерта премиерът в оставка Николай Денков. Името му беше споменато от Габриел като вицепремиер по европейските въпроси в проектокабинета ѝ. Съпредседателят на ПП Кирил Петков добави: „Мария Габриел показа, че няма качествата да бъде премиер“.

Вижте кои са предложенията за министри

Припомняме, че по-рано през деня номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна изпълнен първия мандат на президента. На „Дондуков” 2 тя изчете имената на министрите, които предлага за нов Министерски съвет.

Източник: НОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *