Отличиха Дънди като Инвеститор в обществото Връчиха Годишните награди за отговорен бизнес за 2023 година

Нов живот

На 19 март Български форум на бизнес лидерите на официална церемония в хотел „София Балкан Палас“ за 21-ва поредна година отличи най-изявените социално отговорни компании в страната. Сред 126 корпоративни инициативи авторитетно жури избра победителите в седемте категории – „Инвеститор в обществото“, „Инвеститор в околната среда“, „Инвеститор в знанието“, „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“, „Маркетинг, свързан с кауза“, „Най-добра политика на малко и средно предприятие“, „Многообразие на работното място“ и специалната награда „ENGAGE“.

„Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД получи отличие в категорията „Инвеститор в обществото“ и се нареди на второ място благодарение на иновативния социален проект „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград“.

Проектът цели да подпомогне устойчивото развитие на община Крумовград в дългосрочен план. С Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград компанията се ангажира да създаде възможности за развитие на бизнеси и нови работни места, които не са пряко свързани и зависими от минното дело, за да има благополучие и поминък в региона и след като рудник „Ада тепе“ приключи експлоатационния си живот.

Проектът се фокусира върху насърчаване на местни предприемачи да развият бизнес идеите си или да разширят и модернизират производствата си, за да създадат устойчиви работни места с помощта на грант от Фонда за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в Община Крумовград.

Ангажиментът за създаването на Фонд в подкрепа на предприемачеството датира от 2015 г. с подписването на Меморандум за разбирателство между минното дружество и община Крумовград. Фондът е учреден от компанията и общината през 2019 г. с началото  на добивните и преработвателни дейности в рудник „Ада тепе“.

Смелата и новаторска идея за споделяне на ползите от добива на полезни изкопаеми, която  „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ прилага в работата си, се развива успешно вече 5 години. До момента компанията е инвестирала 5,7 млн. лева за развитието на 63 бизнес идеи на местни предприемачи. Създадени са 145 работни места в областите земеделие, производство, услуги, независими от минната дейност на рудник „Ада тепе“.

„Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД работи с визия за устойчиво бъдеще на региона чрез инвестиции в предприемчивостта на местните жители. С грижа за живота и здравето на хората и благосъстоянието на регионите, където дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ работят, компанията създава бъдеще за България.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *