Седемнадесет населени места в община Кърджали, през които минава газовият интерконектор, ще получат парични дарения

Нов живот

На предстоящото заседание Общинският съвет в Кърджали трябва да даде съгласието си общината да приеме парично дарение от „Ай Си Джи Би“ АД в размер на 37 400 евро/73 148 лева. Дружеството, като собственик и инвеститор на проекта за газовия интерконектор с Гърция, стартира дарителска кампания във връзка с приключването на строителната фаза и причинените неудобства на местните общности по време на строителството на обекта.

На територията на община Кърджали газовият интерконектор пресича землищата на 17 населени места – Дъждино, Пепелище, Глухар, Кърджали, Вишеград, Островица, Седловина, Повет, Панчево, Бялка, Гъсково, Звезден, Орешница, Болярци, Стремци, Соколяне и Бели пласт.

Идеята е парите да бъдат дарени целево на всяко от тези населени места – по 2 200 евро/4 302 лева. Общината трябва да представи предложение за конкретните нужди на съответното населено място. Сумата може да варира спрямо различните населени места, но всяко едно трябва да е получило помощ, се казва в предложението на кмета общината да приеме дарението.

Последвайте ни и във Facebook

 

 

 

3 Отговори

  1. Анонимен каза:

    A Balabanovo?Obshtina Momchilgrad?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *