Община Кърджали се включва в най-мащабната глобална природозащитна инициатива Часът на Земята 2024

За поредна година Община Кърджали ще се включи в най-мащабната глобална природозащитна инициатива „Часът на Земята“, която ще се проведе на  23 март (събота), с изключване на осветлението в частни и обществени сгради от 20:30 ч. до 21:30 ч.

Тази година кампанията се провежда под надслова „Подари 1 час на Планетата“. Международната екоорганизация WWF призовава да се създадем „Най-важния Час на Земята“.

В този един час милиони хора по целия свят ще изгасят светлините в домовете си между 20:30 и 21:30 местно време, в знак на съпричастност с планетата Земя и нейната природа.

Така те ще накарат още повече хора около себе си да обърнат внимание на всичко, което ни свързва. Както и на всичко, което можем да изгубим.

Ръководството на община Кърджали призовава гражданите да подкрепят инициативата.

„Часът на Земята“ за първи път се чества на 31 март 2007г. в Сидни, Австралия. Тогава местните жители, подкрепени от градската община, изключват осветлението в домовете си за час между 19:00 и 20:00 местно време. От тогава в инициативата са се включили над 7 хиляди града от 190 държави.

Информация за кампанията и начините за подпомагане на работата на WWF в България можете да откриете на: https://wwf.bg/earth-hour

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *