В Златоград ще отпускат финансова помощ за новородено или осиновено дете

Нов живот

Група общински съветници са внесли предложение в Общинския съвет в Златоград за приемане на Правилник за предоставяне на еднократна финансова помощ в размер на 1000 лена за всяко новородено или осиновено дете, чийто родители са с постоянен и настоящ адрес на територията на община Златоград. Всяко семейство, което има новородено или осиновено второ дете, да получи 2000 лева еднократна помощ и заплаща 50 % от сумата за местни такси до навършване на 18 години. Всяко семейство, което има новородено или осиновено трето дете да получава 5000 лева еднократна помощ и докато детето навърши 18 години, семейството да бъде освободено от заплащане на местни такси, предлагат общинските съветници.

Повишаването на жизнения стандарт и трайната тенденция към отрицателен прираст на населението в община Златоград налагат вземането на мерки, които да предотвратят това, се казва в мотивите за Приемането на правилник за предоставяне на еднократна помощ.

Проектът за Правилник за реда и условията за отпускане на финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на община Златоград е публикуван за предложения и становища на интернет страницата на общината.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *