Сградата на старата гимназия в Кърджали връща блясъка си, наесен отваря врати за учениците от „Свети Свети Кирил и Методий“

Напредва ремонтът на сграда на бившето Основно училище „Георги Бенковски“ в Кърджали, известна като старата гимназия.  Изграден е изцяло нов покрив. Дограмата е подменена. Класните стаи са измазани, остава само да се боядисат. Работи се и по оградата на двора. Изгражда се пристройка за столова. Вече може да се види как ще изглежда фасадата към двора на училището. Тя е боядисана и събира погледите на минаващите край сградата.

Пред февруари кметът на общината Ерол Мюмюн обяви, че новото училище ще отвори врати на 15 септември. В него ще бие първият звънец за 450 ученици от ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“, които ще се преместят от сградата на Езиковата гимназия „Христо Ботев“, където учат в момента. Това ще позволи на Езиковата гимназия и на ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ да преминат на едносменен режим на обучение.

Сумата за  реконструкцията и обновяването на сградата на ОУ „Георги Бенковски“, която не се използваше дълги години,  е над 4 млн. лева, като 2 600 000 лева са осигурени от Министерството на образованието и науката, а останалата част е съфинансиране от община Кърджали.

Неведнъж вече кметът на общината Ерол Мюмюн е изтъквал, че приоритет на община Кърджали са децата и младите хора.

Показваме и две снимки, на които се вижда как изглеждаше сградата на старата гимназия в средата на март миналата година.

Текст и снимки: Валери КОВАЧЕВ

Последвайте ни и във Facebook

3 Отговори

  1. Георги каза:

    Браво!Най-накрая

  2. Петков каза:

    Новият кмет няма нищо общо с решението за ремонта на старата гимназия. Само ще пререже лентичката.

  3. Анонимен гражданин каза:

    РЕД Е СЛЕД ГИМНАЗИЯТА ДА СЕ РЕМОНТИРА ЗАТВОРЕНИЯТ ТУБДИСПАНСЕР И ДА СЕ НАСТАНЯТ ВЪЗРАСТНИ ХОРА ЗА ГЛЕДАНЕ ,ТЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДОБРИ ГРИЖИ КАКТО Е В ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *