Скитащи кучета разкъсаха бременна кошута в района на Пъдарци

Валери КОВАЧЕВ

Преди дни кошута елен лопатар е била разкъсана от скитащи кучета до село Пъдарци, сигнализира притеснен председателят на Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали Васил Дончев. Землището на селото попада в територията на Ловно-рибарска дружина Костино. На потресаващата гледка се натъкнал ловец от дружина Русалско. Кучетата са били три, като едното е било с каишка, което вероятно е изхвърлено от собствениците и се е сляло със скитащите кучета.

Кошутата е била бременна. Кучетата разкъсали корема й и извадили приплода. По думите на ловния надзирател Ферхад Ахмед в района са били намерени още кости от елен лопатар. Предполага, че са били изядени от подивели безстопанствени кучета. Между Костино и Бели вир е било намерено разкъсано голямо теле.

Ако кучетата са чипирани собствениците им ще се замислят дали да ги пускат безразборно и изхвърлят. По чиповете ще  бъдат откривани и глобявани за поразиите. Това е спасението от скитащите кечета, смята ловният надзирател.

Снимката, която ни беше предоставена от Ловно-рибарското сдружение, е страховита и неприятна за гледане, но фактите са такива, не можем да си затворим очите пред проблема.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *