В кампанията на фондация Спасение кастрираха 115 животни Третата безплатна кампания се проведе от 29 до 31 март 2024 година

Нов живот

Завърши третата безплатна кастрационна кампания за Община Кърджали. Тя се проведе в периода 29 до 31 март 2024 г. Кастрирани бяха общо 115 животни. От тях 93 кучета и 22 котки. Организацията беше добра, а гражданите доволни. Освен кастрацията, животните бяха обезпаразитени и им беше поставена ваксина срещу бяс. Нещо ново и изключително важно беше, че на кучетата, съвсем безплатно, бяха поставени чипове и издадени европейски паспорти. Тези кучета ще бъдат регистрирани и техните стопани няма да плащат годишна такса, тъй като за кастрираните кучета такса не се дължи. Това е устойчива политика, свързана с овладяване на популацията и сме горди, че поставяме началото за общината. Това съобщиха от фондация „Спасение” –Кърджали, организатор на събитието съвместно с немската организация за защита на животните Pfotenliebe e.V.

По време на кампанията са кастрирани и няколко несоциални кучета, които от години дават потомство, извършени са почистване на зъбен камък и извършване на манипулация по изрязване на впити нокти, което е изключително болезнено при ходене за животните.

Организаторите благодарят на докторите Айхан Шабан и Николай Каснаков от Кърджали, на Ивелина Недкова от Animal Hope Bulgaria-Kazanlak и докторите Кръстев и Мирев от град Казанлък, които се включиха активно в кампанията, както и на община Кърджали.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *