Петко Тодоров от Езиковата гимназия в Кърджали привлече журито на Национална олимпиада с проект по киберзащита

Нов живот

В света, където технологията доминира и киберзащитата е от съществено значение, участието на Петко Тодоров в Националния кръг на  олимпиадата по гражданско образование с проект за киберзащита привлича вниманието на   жури, връстници и учители. Състезанието се проведе  от  26 да 28.април във Велики Преслав и има за цел не само да насърчава учениците да проявят своите знания в областта на гражданското образование, но и да развият решения за актуални социални проблеми.

Дванадесетокласникът се фокусира върху иновативни методи за защита на личните данни онлайн, етично поведение в мрежата, както и представяне на  решения за укрепване на интернет сигурността.

Съгласно регламента на Националната олимпиада, Петко трябваше и да решава казус, като той избра темата „Традиции или избори“, свързани с псевдопатриотизма във фокуса на предстоящите избори 2 в 1.

Въпреки че той не печели първото място, неговото участие в олимпиадата привлича вниманието и дава възможност за обсъждане на важни теми като киберсигурността и гражданското образование в училищата.

Ръководител на ученика е Марина Димова, учител в ЕГ „Христо Ботев“, която е една от малцината преподаватели в страната, които през тази учебна година успяха да  класират ученици на две различни олимпиади – философия и гражданско образование.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *