Първа награда за Галена от Общински детски комплекс в националния ученически празник „За хляба наш…“ Тя спечели в категория „Рецептите на баба“

Нов живот

 

От 25 до 27 април 2024 г. в Благоевград се проведе XXV-тото юбилейно издание на Ученическия празник „За хляба наш…“. Празникът, посветен на Деня на Земята – 22 април, се организира от МОН, НДД, Община Благоевград, РУО Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Тази година в Ученическия празник „За хляба наш…“ се включиха над 1000 деца и младежи от цяла България, обединени от българските традиции, свързани с производството на хляба и хлебни изделия, разделени в над 10 категории – научни разработки, литературни творби, рисунка, „Рецептите на баба“, сценично представяне на ритуали и др.

В категория „Рецептите на баба“, възрастова група от 1 до 12 кл., деветгодишната Галена Стойчева от Школата по етнография и краезнание“ към ОДК с ръководител Нели Карабашева, завоюва I място за рецептите „Питката на баба“ и „Трахана от с.Долно войводино“. В своите рецепти малката Галена освен, че описва как се приготвят питката и траханата, разказва за рода на баба си, за бита и традициите на своите предци.

Галена Стойчева е ученичка в трети клас на СУ „Отец Паисий“

 

Последвайте ни и във Facebook

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *