СУ „Васил Левски“ ще представи община Ардино в Областния кръг на „Млад огнеборец“

Гюнер ШЮКРИ

Отборът на СУ „Васил Левски“ от Ардино с ръководител Азис Мурад спечели първото място в Общинския кръг на ученическо състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. На второ място се класира вторият отбор на СУ „Васил Левски“. Надпреварата се проведе  на градския стадион „Юнак“  под ръководството на гл. инспектор Калин Грудев, началник на Районната служба на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и неговият компетентен екип от пожарникари.

Младите огнеборци премериха сили в две много технични и атрактивни спортни дисциплини – „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”. С по-прецизно изпълнение на елементите от първата дисциплина, първият отбор с капитан Тимур Ферад  надигра над втория тим с капитан Данаил Богданов, докато втората дисциплина бе по-равностойна и разликата в скоростното изпълнение бе в рамките на 3-4 секунди, пак в полза на първия състав.

 

Организаторите бяха предвидили награди за победителите – купа, медали и сувенири, които бяха връчени от гл. комисар Калин Грудев и началника на отдел „Образование, култура, спорт и младежки дейности“ към община Ардино Бахар Реджебов.

Класиралият се на първо място отбор ще представи община Ардино в Областния кръг на „Млад огнеборец”, който ще се проведе на 22 май в Джебел.

Състезанието беше организирано от Противопожарната служба в Ардино, с подкрепата на Общинската администрация.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *