Над 8000 служители на КАТ ще контролират пътищата около празниците Специализирани полицейски акции за алкохол и наркотици ще има през нощта на 2, 3 и 5 май

Само за четирите празнични дни около Великден миналата година са станали 264 тежки пътнотранспортни произшествия с над 200 ранени и 7 убити, припомнят от Пътна полиция. И предупреждават, че тази година над 8000 служители на КАТ ще се включат в контрола по пътищата около предстоящите празници.

Подбирайте времето, в което тръгвате на път и проучвайте предварително маршрутите си, съветва комисар Мария Ботева от пътна полиция:

„От 11 ч. днес до 21 ч. вечерта, утре от 8 до 12 ч., в четвъртък от 14 до 20 ч., 3 май, петък от 8 до 12 ч. и на 6 май, понеделник от 14 до 21 ч. нашите екипи ще подпомагат движението и ще следят там, където има нужда да може да се помага, да се регулира“.

Специализирани полицейски акции за алкохол и наркотици ще има през нощта на 2, 3 и 5 май, предупреди комисар Ботева.

Полицията съветва още да обезопасите домовете си преди дълго пътуване, а ако планирате посещение в храмовете – пазете личните си вещи при струпване на хора и вържете дългите коси, заради опасност от запалване .

На пътуващите за чужбина Гранична полиция обещава безпрепятствено преминаване на граничните пунктове с извънредни дежурства на служителите и отваряне на всички гишета

Съветът е докуменjите да се приготвят предварително, особено ако пътувате с деца.

Засилено полицейско присъствие във всички празнични дни ще има на гари, автогари, храмове, пазари и първомайски тържества.

Заради предстоящите празници румънските власти ограничават преминаването през граничния пункт „Дуранкулак“/“Вама Веке“ за товарни автомобили над 7,5 тона.

Те няма да бъдат пропускани в двете посоки през пункта: днес, на 2 и 4 май от 16 до 22 часа, и на 1, 3, 5 и 6 май от 6 до 22 часа.

Източник: Факти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *