Радан Кънев в Кърджали: Не е имало успешна коалиция на десните сили без участието на ДСБ Евродепутатът обсъди актуални политически въпроси с местни сини активисти и симпатизанти

  • Домакин на срещата бе Радослав Милев, областен лидер на „Демократи за силна България“

Валентина ИВАНОВА

Евродепутатът Радан Кънев се срещна в понеделник на чаша бира в Кърджали с активисти и симпатизанти на „Демократи за силна България“, „Да България“ и „Продължаваме промяната“. Домакин на срещата бе Радослав Милев, областен лидер на ДСБ и общински съветник. Той направи кратък отчет на свършеното от него в Брюксел и засегна приоритети, пред които е изправен Европейският съюз в следващите години.

Според депутата от ЕНП, в Европарламента се забелязва идентично поведение на представителите на ГЕРБ и ДПС – не заемат никаква национална позиция, козируват в Брюксел и срещу това послушание получават безконтрлност в България. И така вече 20 години.

Най-бурно на срещата бяха дискутирани вътрешно политическите теми. Радан Кънев припомни, че през 2024 г. ДСБ отбелязва 20 години от създаването си. През този период няма успешна коалиция на десните сили без участието на ДСБ. Той вярва в данните на социологията за подкрепата към ПП-ДБ, която отрежда третия най-добър резултат от 23 години насам и не вижда никаква фаталност в настоящата ситуация. Със сигурност има резерви и те ще се видят на изборите.

Пътувайки из страната, Кънев забелязва в структурите дисциплина и мобилизация. Нужно е и малко повече самочувствие.

Да си дадем сметка, че нито едно обединение или коалиция в реформаторското пространство на българската политика не се е състояло без ДСБ. Измерителят на това дали едно обединение е успешно или е абсолютна Пунта Мара, е дали ДСБ е в него. Например, сега учредяват „Синя България“. Казвам ви, че е абсолютна Пунта Мара. Могат да добавят още 15 партийки, но това няма да ги отлепи от 1 %, коментира евродепутатът.

В ПП-ДБ сме събрани индивидуалисти, но хора с едни и същи принципи как се управлява. Коалицията е най-доброто от 2001 година насам, което се предлага н България, добави Радан Кънев.

Последвай ни във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *