Третият в Европа почерпи с бонбони колегите си от Арда бокс (СНИМКИ + ВИДЕО) Ергюнал Сабри бе посрещнат с овации и поздравления от младите таланти в кърджалийския клуб

Валентина ИВАНОВА

Младите таланти на „Арда бокс“ посрещнаха с овации и поздравления Ергюнал Сабри-Оги, носител на бронзов медал от завършилото в Белград Европейско първенство за мъже.

Звездата на клуба почерпи с бонбони и им пожела и те да достигнат до европейския ринг. Затова обаче трябва да хвърлят много труд в тренировъчната зала.

Оги сподели за „Нов живот“, че получената контузия миналата година му е попречила да проведе пълноценна подготовка за шампионата на Стария континент в Белград. Въпреки това е показал своето високо ниво и отново е взел медал, макар и бронзов. Доволен е от представянето си. България направи голям исторически успех.

Треньорът Стоян Узунов заяви, че в последния мач Оги е бил категоричен победител, но съдиите са предпочели противника му – руснака Едмонд Худоян. Субективизмът в бокса често изиграва лоша шега и на най-добрите състезатели.

Сега за Ергюнал предстоят квалификациите в Тайланд, където ще се бори за квота за олимпиадата в Париж. Всички в клуба му пожелават да е здрав и да продължи да се боксира така, както го прави най-добре.

Селекционерът благодари за доверието на Красимир Инински, председател на Българската федерация по бокс, на треньорите на националния отбор, под чието ръководство Ергюнал се представи чудесно в Белград. Не на последно място треньор и състезател благодарят на инж. Кяшиф Кяшиф, който стои неизменно до клуба и оказва решаваща подкрепа през поледните години.

Снимки: Ваня Иванова

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *