Фолклорен танцов състав „Тракийска младост“ се завърна от Маниса, Турция след 8 -дневно турне

Нов живот

Фолклорен танцов състав “ Тракийска младост” към НЧ „Родопски фар 1938” с главен художествен ръководител Георги Бояджиев,  се завърна от 8 –дневно турне в съседна Република Турция, гр. Маниса.

Съставът взе участие в празничните прояви в рамките на 484 –тото издание на Международния фестивал „Месир” 2024, който се организира от побратимената с Кърджали Голяма община Маниса.

В таз годишното издание на фестивала взеха участие представители от 14 страни – Азърбейджан, Босна и Херциговина, Хърватия, Сърбия, Индонезия, Казахстан, Беларус , България и др.

Целта на фестивала е да покаже красотата и уникалността на балканските носии, да популяризира  фолклора и традициите на съседните държави.

Съставът участва  всеки ден на няколко сцени и  дефилета , последното от които е бил с 5- часов спектакъл на голяма сцена на централния площад, където всички групи демонстрираха красотата и изяществото на своя фолклор.

Фолклорен танцов състав „Тракийска младост” към НЧ „Родопски фар 1938”  грабна сърцата на публиката и жителите от гр. Маниса и се завърна с плакет в знак на висока признателност и всеотдайност, почетни грамоти за всеки един участник от състава.

Председателят Иван Узунов изказва своята благодарност за безупречната организация към побратимената Община Кърджали, която беше поканена от губернатора на Маниса и към организаторите на фестивала в Турция.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *