Четирима славейковци участват в „Аз мога – тук и сега“ Ангел Желев на трето място 

Десетокласникът Ангел Желев се класира на трето място, Сертан Дурмушали – на осмо, Сейрула Лютви – на 12-то, а Константин Дичев от 11а клас е 27- ми в Осмото национално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения за ученици от 7 до 12 клас „Аз мога – тук и сега“, проведено в град Девин.
Състезанието се концентрира върху три основни умения в три етапа – слушане с разбиране, четене с разбиране и създаване на текст на английски език. Състезанието е от календара на Министерството на образованието и науката и се провежда съвместно с Американския университет в България и РУО-Смолян. За придружаващите учители по време на състезателния ден се подготвят открити уроци и обучения за иновативни методи на преподаване на чужди езици.
Общият брой на участниците в „Аз мога – тук и сега“ тази година е 533 от 90 училища от 52 населени места. С групата по традиция пътува учителят по английски Марин Моллов, преподавател на Константин, който отбеляза високото ниво на подготовка на всички участници в националното състезание и задоволството си от доброто класиране на славейковските гимназисти. Преподавател на десетокласниците по английски език е Цветана Лафчиева.

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *