Родопският славей Филип Синапов откри първомайския празник в Кърджали (ВИДЕО) БСП организира фолклорно надиграване „Танцувай с нас!“ за 12-ти път

Валентина ИВАНОВА

БСП в Кърджали отбеляза 1-ви май – Международния празник на труда с традиционното фолклорно надиграване „Танцувай с нас!“, което прави за 12-ти път. Десетки кърджалийци дойдоха в Градската градина, за да се повеселят и насладят на красотата на българските хора и ръченици.

В проявата се включиха 12 танцови състава и трима индивидуални изпълнители. По регламент в състезателната част всеки състав има 4 минути да представи танц по своя хореография. Имаше представители не само от Кърджали, а и от Кирковско, Крумовградско, и от област Хасково.

Танцов клуб „Канатица

Милко Багдасаров

Новото в програмата, която организаторите са включили тази година, са общите хора. Всички участници ги знаят предварително. Идеята е хората да танцуват повече, да съпреживеят по-голяма емоция и да мотивират публиката също да се включи.

Водещите

Откриването с родопска китка направи един истински пазител на традициите, стожер на автентичния фолклор, педагог, етнограф и изпълнител на народни песни Филип Синапов.

Безпристрастното жури

Първи импровизираната сцена първи излязоха децата от танцов клуб „Канатица“-Кърджали с ръководители Маргарита Йорданова, Милена Зафирова и Хасан Хасан.

Безпристраството журито в състав Алексей Настев, Филип Синапов и Ваня Михалева наблюдаваше внимателно изпълненията, а главният двигател на проявата Милко Багдасаров, областен лидер на БСП, се подготвяше да връчи десетината купи и награди.

 

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *