Тенисистът ветеран Димитър Караиванов даде златно начало на новия сезон Момчилградчанинът се класира на първо място в международен турнир в Бургас

Валентина ИВАНОВА

Под патронажа на кмета в Бургас се проведе 2-рия Международен турнир по тенис на маса за ветерани – мъже, организиран от спортен клуб „Морски вълци“. В спортната зала на общината „Никола Станчев“ на 14 маси се състезаваха над 140 състезатели от шест държави.

Участниците бяха разпределени в пет възрастови групи: до 39, 40-49, 50-59, 60-69 и над 70 години. Най-титулуваният състезател на Спортен клуб по тенис на маса «Родопи» м.с. Димитър Караиванов представи Момчилград по блестящ начин. В своята възрастова категория – над 70 години той се класира на първо място в индивидуалното първенство. След като в групата спечели три убедителни срещи с по 3:0, на полуфинала победи Коста Титев от Стара Загора с 3:0, се наложи на финала над Борис Червенков от Балчик с 3:1.

В средата на месец май момчилградчанинът ще участва в 50-то юбилейно Държавно индивидуално първенство по тенис на маса за ветерани в „Албена“, а в края на месеца – в 7-мия Международен турнир за ветерани – мъже и жени в Болу, Турция. Заявка са дали над 240 състезатели. България ще участва с осем мъже.

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *