БСП в Кърджали подреди листата за изборите, търси водач На втора позиция е д-р Ваня Михалева, издигната от гражданската квота

Валентина ИВАНОВА

До дни очакваме Изпълнителното бюро на партията за определи водач на листата в 9 МИР – Кърджали, коментира за «Нов живот» областният лидер на БСП Милко Багдасаров.

Местните социалисти вече подредиха своята листа, но само от 2-ро до 10-то място. Те са изразили своите предпочитания начело в Кърджали да е изявен партиен деятел, който да е водач в някой от големите областни градове. Влизането му в народното събрание ще гарантира, че той ще защитава интересите и на хората в нашият регион.

Избирателната система, разпределяща остатъка по метода на Хеър-Ниймайер, убеди всички как петият мандат в Кърджалийско отива при партията, събрала най-малко гласове в национален мащаб. Местните социалисти нямат надежда да вкарат депутат от 9 МИР, затова предпочитат външен човек за водач. Те са предложили няколко имена на Изпълнителното бюро и очакват да бъде одобрено едно от тях.

Червената листа е оформена след постъпили предложения от всички общински структури. Отредени са и три места за гражданско участие. На второ място е поставена д-р Ваня Михалева, позната от предишни нейни участия в листи, тя е от гражданската квота. Трета е Константина Карабоюкова, общински съветник в Кърджали, четвърти – председателят на кърковските социалисти Венелин Башев. Друга общинска съветничка в Кърджали – Есен Устренска – заема петата позиця като представител на гражданите. Крумовград е предложил Ангел Александров, поставен на шесто място. Той е действащ общински съветник от БСП. Момчилград също има човек в червената листа – Михара Петрова от гражданската квота. Осми е добре познатият Милен Филипов. Студентката Деница Георгиева, която беше кандидат за общински съветник в Кърджали, но не успя да влезе, сега е девета в списъка. Общинският лидер на червените в областния център Георгие Кючуков е на последното, 10-то, място.

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *