Васил Петров сбъдна мечтата си отново да пее пред музея в Кърджали Джаз легендата се влюбва в мястото при първия си концерт преди две години

  • С турне из страната през август певецът отбелязва 30 години в музикалния свят

Валентина ИВАНОВА

Кадифеният глас на Васил Петров отново ще звучи пред прекрасната сграда на Регионалния исторически музей в Кърджали. Той сбъдна едно свое съкровено желание да се върне за втори път на това място, което много харесва.

Винаги ми е приятно да се срещам с публиката в Кърджали. Бях тук през май миналата година, с проекта на Хилда Казасян «Да послушаме кино» и с концерта „Бяла Коледа“ на 16 декември 2023-та. Незабравимо изживяване ми донесе и концертът „SymphoNY way”, който представихме с Врачанската филхармония през август 2022 година пред прекрасната сграда на Регионалния исторически музей. От тогава мечтая отново да пея там. И ето това съкровено мое желание се сбъдва, сподели за «Нов живот» джаз изпълнителят.

Концертът в Кърджали е част от турнето из страната, с което Васил Петров отбелязва 30 години в музикалния свят. Той обещава да зарадва своите фенове с най-доброто от своя репертоар с българска, класическа и световна музика, изпълнени в неповторимия му стил. Заедно с него на сцената ще бъде Врачанска филхармония, под ръководството на маестро Христо Павлов.

В напълно нови аранжименти са българските му хитове „Другият“ и „Подслон в дъжда“, латино темите Besame mucho, Quando, Quando, Quizas Quizas Quizas, поп класиките Killing me softly, Can`t take my eyes of you, хитовете на Бийтълс – Yesterday, Michelle, рок класиката Soldier of fortune и разбира се хитовете на Синатра – My Way, Strangers in the night, Over and Over, Fly me to the moon и Ню Йорк и други. Всичко това в симфонично звучене с джаз нюанси.

Специален гост в програмата е брилянтната цигуларка с редица световни награди, Зорница Иларионова. Тя ще му партнира в няколко песни и ще представи класически и филмови теми, наградени с Оскар, заедно с врачанските симфоници.  За джаз линията се грижат изключителните музиканти Йордан Тоновски на пиано, Христо Минчев на бас и Кристиан Желев на барабани.

Кърджалийската публика е феноменална, винаги постигаме топъл контакт. С нетърпение очаквам срещата на 14 август в двора на музея, добавя Васил Петров.

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *