Кърджалийските борци тръгват със самочувствие за Европейското по канадска Шампионатът започва в Словакия днес и ще продължи до 12 май

Валентина ИВАНОВА

Шестима състезатели от Спортен клуб за хора с увреждания „ Родопи“ заминават за Братислава, където днес започва 33-тото Европейско първенство по канадска борба. Ще продължи до 12 май.

Трима от тях ще участват в надправарата при хората със зрителни увреждания: капитанът на отбора и председател на клуба Емилия Стоянова, Маргарита Дабева и Росен Седефчев, Алпай Ибрям ще се включи в категорията на борците с увредени долни крайници, Мюнивер Ханджи – при девойките и Симона Желева – при децата до 15 години.

Емилия Стоянова, Алпай Ибрям и Маргарита Дабева са най-опитните в отбора

Кърджалийските борци тръгват със самочувствие, защото вече са показали високи постижения на подобни спортни форуми. Припомняме, че например Емилия Стоянова участва за 15-ти път на шампионат на Стария континент и досега е печелила европейската титла 6 пъти.

Всички са добре подготвени. Само Емилия се притеснява, че е свалила 18 кг от личното си тегло и не се е адаптирала добре в новата си категория. Като председател на клуба, за нея е по-важно младите състезатели, които усърдно тренират, да участват, да трупат опит, да надграждат, а един ден ще стигнат и до успехи на големи форуми.

Най-младите в клуба за малко не успяха да вземат квота за това първенство. Конкуренцията от ден на ден става все по-жестока, ядосва се Емилия.

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *