Пуснаха обвинения за обир от голям магазин в Кърджали, наложиха му мярка домашен арест Районният съд в Кърджали не уважи искането за задържане под стража

Валентина ИВАНОВА

В четвъртък, 2 май 2024 година, с определение на Районен съд – Кърджали беше взета мярка за отклонение „Домашен арест“ по отношение на лицето, задържано за обир на магазин от голяма търговска верига. Съдът взе предвид обстоятелството, че обвиняемият е в тежко здравословно състояние, че има постоянен адрес в София и липсват данни същият да има намерение да се укрие. Освен това той не е осъждан.

Съдът да не уважи исканията на Районна прокуратура за най-тежката мярка „Задържане под стража“. Лицето ще изтърпи домашния арест с електронна гривна. Това съобщи за „Нов живот“ адвокатът на обвиняемия Георги Белев.

Припомняме, че 51-годишния мъж бе задържан за кражба на 12 000 лева и 200 евро от лек автомобил, спрял на паркинг на голям магазин в Кърджали.

От пресцентъра на съда съобщиха, че определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протестиране в тридневен срок пред Окръжен съд – Кърджали. Заседанието пред въззивната инстанция е насрочено за 9 май 2024 г. от 14 ч., в случай на подадена жалба или протест.

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *