В униформа от Варна до Париж: Български полицаи охраняват Олимпиадата Двамата служители на реда имат огромен опит и са доказлаи, че са най-добрите

Целият свят вече гледа към Олимпийските игри, които ще се проведат в Париж това лято. За такова световно събитие обаче са необходими сериозни мерки за сигурност. За безопасността там ще се грижат, както френски полицаи, така и униформени от всички страни от Европейския съюз, включително и от България. Сред тези полицаи има и варненски служители на МВР.

Двамата униформени са специално обучени и не случайно са избрани, за да следят за сигурността на Олимпийските игри в Париж, тъй като имат огромен опит и през годините са доказали, че са сред най-добрите.

Ивайло Стойчев е полицай с близо 20 годишен опит в системата на МВР. С него е и „колегата“ му –  специално обучената белгийска овчарка Оскар.  Именно те двамата са сред избраните от българска страна, за да следят за сигурността на Олимпийските игри в Париж.

„Тръгвам, донякъде горд, че съм избран от тези 5 души, които ще участват в охраната на такъв голям форум. Но в същото време не подценявам сериозността на работата. Има участници, колеги от доста държави, които предполагам, че ще бъдат също със служебни животни и точно свързани с опазването от терористични актове“, заяви Ивайло Стойчев,  Сектор СПС в ОДМВР – Варна.

От ръководството на МВР неслучайно избират този екип. „Участвал съм в абсолютно всички мероприятия свързани с работа със служебни кучета – от масови безредици, футболни срещи, разкриване на убийства, на изнасилвания и охрана и превенция при делегации на гости от високо ниво“, разказва Стойчев .

Източник: Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *