Илия Предов пак иска да е депутат от Кърджали, повежда листата на ИТН Той зае петия мандат в Девети МИР през април 2023 година с 644 гласа

Валентина ИВАНОВА

Илия Предов оглави листата на ИТН в Кърджали. Той стана депутат от Девети МИР през април 2023 година. Сле преразпредението на остатъчните гласове по метода Хеър-Ниймайер, с 644 гласа той зае петия мандат, освен четирите, спечелени от ДПС.

Водачът на листата е на 46 години, родом е от Видин, но живее в София. Не е членувал в друга партия, а в ИТН е от началото, от 2017 година. Предов е сред експертите, подготвили социалната програма на партията.

Има висше образование. Завършил е специланост „Социална работа с деца и семейства“, впоследствие „Национална сигурност“ и „Управление на социални институции“. Натрупал е богат опит в работата си с различни групи на обществото – от деца до пенсионери

От партия „Има такъв народ“ обявиха имената на водачите на листите за изборите на 9 юни. В София – в 25 МИР – начело е лидерът на ИТН Слави Трифонов, който ще се изправи срещу водача на листата на ГЕРБ – бившия премиер Бойко Борисов. Трифонов води листата и в родния си град Плевен.

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов пък е начело в Благоевград и Варна, а Пловдив град и Пловдив област – депутатът Станислав Балабанов.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *