Бившият министър на туризма Христо Проданов води листата на БСП за народни представители в Кърджали

Валери КОВАЧЕВ

Бившият министър на туризма и бивш народен представител в няколко Народни събрания Христо Проданов води кандидатската листа на БСП за народни представители в Девети кърджалийски изборен район за изборите на 9 юни 2024 година. Листата беше регистрирана днес в Районната избирателна комисия от областният лидер на БСП Милко Багдасаров заедно  присъствието на Христо Проданов и другите кандидат депутати. Втора в листата е д-р Ваня Михалева, трета Константина Карабоюкова, четвърти – Венелин Башев, пета – Есен Устренска. От пето до десето място се нареждат Ангел Александров, Антония Младенова, Милен Филипов, Атанас Семерджиев и Георги Кючуков.

След регистрацията Милко Багдасаров представи на пресконференция водача на листата Христо Проданов. Това е най-младата листа в България, средна възраст под 40 години, със сериозно младежко присъствие на жени. Христо Проданов го познавате повече като министър на туризма, но аз бих казал като приятел, който се съгласи да дойде да води нашата листа. Той е водач и на листата в 23-ти МИР в София. Сега съм спокоен, че ще имаме представител в Народното събрание.

В Народното събрание съм шести мандат. Като министър на туризма смея да твърдя, че свършихме доста добри неща в сферата за туризма. Помогнахме и на Кърджали с рекламите за Перперикон. За мен Кърджали наистина има голям потенциал за развитие на туризма, изтъкна Христо Проданов.

Чисто политически според мен Кърджали от доста време има проблем. Има проблем с това, че се приема като бастион на една партия. Не коментирам партията, не коментирам ДПС, не коментирам нищо свързано с нея. Коментирам политическата ситуация. Не е добра за нито една държава, за нито един град, когато има една водеща партия. При вас мандатите се взимат от ДПС, местната власт е от ДПС. При тази ситуация самата тази партия се отпуска предполагам, не си поставя високи цели за развитието по простата причина, че е сигурна в резултатите, които получава или както се изразяват хората в кърпа вързани. Не смятам, че кърджалийци са нечие владение. Те са собственост на самите себе си. Съдбата на всички хора е в техните ръце. Аз се надявам, че това ще се промени и хората ще дадат възможност и на други партии да покажат какво могат и да ги представляват съответно в парламента. В кампанията ще използваме срещите в тази насока, защото както конкуренцията на пазара, така и конкуренцията в политиката ражда по-добри идеи и постига по-добри резултати за местните хора, заяви Христо Проданов.

Последвай ни във Facebook

1 Отговор

  1. тъпо каза:

    ДЯцата не разбрали какво подписват, но изпъчените червени защо не са погледнали, че малките нямат пълнолетие Нали разбирате, че ги пращате закони да редят, пък в началото още не са допрочели . Използвахте децата като пушечно месо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *