Разкриха два пункта на Детската млечна кухня в квартал „Възрожденци“ в Кърджали

Услугата Детска млечна кухня в Кърджали вече има два нови пункта. Те се намират в квартал „Възрожденци“, който е най-многолюдния в града. Единият е разположен зад  хипермаркет „Билла”, в близост до блок 55-ти,  а на булевард „Христо Ботев“ – недалеч от  автобусната спирката срещу магазин „Зорница”.

За мен е истинско удоволствие да съм тук, защото разширяваме обхвата на една социална услуга, която касае най-важното – нашите деца. Избрали сме, според нас, най-подходящите места за пунктовете, така че те да са достъпни за всички майки с малки деца в квартала, каза при откриването на единия от пунктовете кметът на общината Ерол Мюмюн. Той потвърди, че цената, която е 2 лева от години, остава непроменена.

Детска млечна кухня към Домашен социален патронаж е разкрита и функционира от  юли 2011 година. Чрез услугата се предоставя храна за деца на възраст от 6 месечна до 3 годишна възраст, които се отглеждат в домашни условия и не са настанени в детски ясли, социални или здравни заведения на държавна или общинска издръжка.

Родители на 100 деца в квартал „Възрожденци“ ползват услугата. Общо абонатите на Детска млечна кухня в града са над 250. НЖ

Последвай ни във Facebook

2 Отговори

  1. Валентина Вълчева каза:

    Браво, г-н кмет! Работите за благото на нашия хубав град, което очаквахме от Вас! Бъдете достоен градоначалник и ще имате нашата подкрепа и уважение!

    • Анонимен каза:

      Брей много си вярваш а чете подигра с хората с зрителни увреждания това несе вижда нали виждаш само това което ти оттърва

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *