Сдружение „Младежки приоритети“ и СУ „Никола Й. Вапцаров“ стартират инициатива „Укрепване на ценностите на ЕС в нашата общност в село Бенковски“

Сдружение „Младежки приоритети“ и СУ „Никола Й. Вапцаров“ стартират инициатива „Укрепване на ценностите на ЕС в нашата общност в село Бенковски“.

Инициативата се изпълнява в рамките на проект „Права и ценности“ и е финансирана от Европейския съюз и фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ).

В рамките на иницитивата ще бъде проведено проучване на нуждите от познания на младежите за правата и ценностите на ЕС и изготвен GAP-Анализ. На база на данните от проучването ще бъдат избрани темите за изготвянето на проекти и презентации (Research projects) от младежите и ще бъдат проведени викторини с награди (EU Trivia games).

Инициативата предвижда провеждане на Real Case Studies-представяне и дискутиране на казуси от реалния живот, които подчертават ценностите на ЕС в действие.

Младежите ще имат възможност да предложат кампании и доброволчески дейности за укрепване на ценностите на ЕС в общността в село Бенковски и околните села.

Създаването на „Мрежа от посланици и защитници на правата и ценностите на ЕС“ и Сборник „Права и ценности на ЕС-иновативни дейности за обучение за младежи“ ще допринесат за устойчиви резултати от инициативата.

Повече информация на: www.facebook.com/YouthPrioritiesBenkovski

#ProEUvaluesBG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *