Талантливата млада художничка Бесте Бербер открива своя самостоятелна изложба Тя е възпитаничка на Школата по изобразително изкуство към ОДК в Кърджали

На 9 май, четвъртък, от 17.30 ч. в ОДК ще се открие изложба с рисунки на 18 годишната Бесте Бербер, която тази година е абитуриентка.

От шестгодишна Бесте е възпитаничка на Школата по изобразително изкуство към ОДК гр.Кърджали с ръководител Севинч Еминова, където е една от най-изявените и талантливи млади творци. Като възпитаник на школата по изобразително изкуство през изминалите години Бесте Бербер участва активно в многобройни регионални, национални и международни конкурси за детска рисунка, където печели над 20 награди и отличия в международни, национални и регионални конкурси. Тя е трикратен носител на награди от Националния конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите“, Кърджали. Спечелила е Специална награда в Международен пленер „Арт пристан” гр.Русе, както и награди в Национален конкурс „Св.Трифон Зарезан“, Сунгурларе, Областен конкурс за детска рисунка „Родопски багри”, Кърджали, Национален конкурс „Малките нашенци“, Казанлък и др.

Младата художничка Бесте Бербер участва в две международни изложби в гр.Одрин, Турция по проект „Заедно на един мост“ на Ротари клуб Одрин и Ротари клуб Кърджали. Участва в илюстрирането на  помагало на БЧК за деца „Учим се да помагаме – мама, татко и аз“ и книга на кърджалийската писателка Маргарита Павлова „Вълшебството на снежинките“.

Бесте Бербер е ученичка в 12 кл. в СУ „Отец Паисий“.

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *