В Кърджали отбелязаха с тържество Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец

На 8- ми май Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец  представители на всички общински организации на БЧК от Кърджалийска област и партньори изразиха колективната си  благодарност към  всички доброволци по света за тяхната отдаденост на хуманитарната кауза и фундаменталните принципи на Международното движение на ЧК/ЧП  и да им благодариха за тяхната доброта, храброст и безкористност.

Те отдадоха почит към създателя на международното движение Анри Дюнан  и каузата, на Червения кръст и Червения полумесец служи – да помага на уязвимите хора и да изгражда по-силни общности.

Тържеството бе ръководено от Елита Динкова, приветствия и благодарност към доброволци, служители, съмишленици, партньори и дарители на областната организация на БЧК изразиха  проф. д-р Тодор Черкезов, д.м. и партньори.

Председателят организацията и член на НС на БЧК проф. д-р Тодор Черкезов, д.м.  връчи отличията на изявени червенокръстки деятели. Със званието „Медал за заслуги-златен“ бе отличен дългогодишния доброволец на Екип 254 и ДЕРБАК – Маргарита Пенева. Със званието „Отличник на БЧК“  бе удостоена Детелина Рътова – дългогодишен доброволец от Момчилгхрадската общинска организация и Гюлзаде Хасан – доброволец към Екип 254. Със „Знак на хуманност“ тази година бе връчен на Велко Бонев, Есен Устренска и Кристина Попанастасова – доброволци и съмишленици, доказали своята всеотдайност в годините.

Със званието „Млад отличник на БЧК“ бяха удостоени Неврие Реджеб – към куб „Щастливи с нас“, с. Черноочене, Яна Мирчева – клуб на „От сърце“, гр. Ардино и Александър Петров – клуб „Бялата лястовица“ – Кърджали за активното им включване в социалната среда и организирането на редица фондонабирателни кампании и инициативи.

Тържеството бе под надслов „110 години – история сътворена от ЛИЧНОСТИ“, а с цялостната си ежедневна работа в полза на уязвимите хора, семейства и деца в риск областната организация на БЧК – Кърджали доказва, че е достоен пазител на основополагащите принципи на Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец и предава  ценностите на всяко следващо поколение.

Благодарим от сърце на танцов състав „Шарено гердаче – мини“ с ръководител г-н Алексей Настев за прекрасното изпълнение и настроение!

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *