Славейковци отбелязаха Деня на Европа с ученическо самоуправление Рокери с мотори „взривиха“ двора на школото

Нов живот

Днес в двора на училището се проведе тържество по случай 9-ти май „Ден на Европа“. Малки и големи участваха в традиционния празник. Кулминацията на представянията на държавите бе изненадващата поява на рокери с мотори и две китаристки.

Денят започна подобаващо с предаването на властта по традиция на 9 май. В 8 часа сутринта, заедно с първия училищен звънец, директорът на училището за шампиони Милко Багдасаров предаде медальона на властта на директора за един ден – председателя на Ученическия парламент Виктория Михайлова.

Активисти от парламента влязоха в ролите на ръководството на училището и административния персонал. Учениците се погрижиха да преподават в часовете на любимите си учители. Организираха тържеството на двора, направиха оперативки и свършиха поставените задачи от своите ментори. След като участниците представиха своите танци, песни и скечове, журито в състав „ученикът за един ден“ Милко Багдасаров, днешният директор Виктория Михайлова и днешният заместник-директор Селин Джамбазова опита от традиционните гозби на всяка страна. В пъстротата на изпълнения училищен двор имаше всичко – от Хитлер и Моцарт до танцьори на тарантела.

Журито определи и победителите. На първо място постави Германия, представена от 9 „б“ клас с класен ръководител Янислава Парнарова. Те омаяха публиката с внезапна поява на рокери с мотори, песен на Рамщайн и китаристки. Шоуто бе толкова запомнящо се, че отдели и най-големите чревоугодници от храната. Второ място заеха малчуганите от 5„г“ клас с класен ръководител Диана Паслиева, представящи Кипър. Трето място получи представянето на Испания от 7„в“ клас с класен ръководител Ерай Салиф.

България бе представена от Ученическия парламент с родопски танц и не участва класирането. Нововъведението тази година бе, че представянето на всяка държава трябва да има и по някакъв елемент за връзка с родината. Празникът завърши традиционно с български хорá, емоции и усмивки.

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *