Златното момче от Аврен Стефан Узунов е с поредно призово място от национален конкурс

Талантливи деца и ученици със СОП от цялата страна бяха наградени от РЦПППО – Бургас в национален конкурс, който се провежда за втори път под надслов „Аз обичам България и традициите ни“.

Участието на децата бе индивидуално и групово в няколко направления: представяне на българска традиция, представяне на носии от региона, изпълнение на народна песен, изпълнение на хоро, ръченица и други танци, рецитиране на стихотворение, отговарящо на темата на конкурса, рисунки, колажи и скулптури на тема. В 4 възрастови групи от 12 области в страната общо над 300 талантливи деца и ученици, подкрепени от своите родители и учители, се състезаваха със своите патриотични изделия, снимки, колажи и видеоматериали.

В четвърта възрастова група – от 14 до 18 г., направление 2 – изпълнение на патриотична песен, Стефан Руменов Узунов от ПГ по транспорт „Хр. Смирненски“ в Крумовград, на допълнителна подкрепа към РЦПППО – област Кърджали, завоюва второ място. Така „златното момче” от Аврен“ за четвърти път печели призови места от национални конкурси за деца и ученици със СОП от цялата страна.

На специална церемония в ПГ по транспорт в Крумовград в присъствието на Николай Георгиев – директор на училището, зам.-директора на РЦПППО в Кърджали Ваня Митева, родителите на Стефан, учители и ученици,  директорът на РЦПППО в Кърджали Мариана Георгиева връчи сребърен медал, грамоти и награди на Стефан Узунов. Грамоти от РЦПППО – област Кърджали, получиха и Венцислав Чобанов – класен и музикален ръководител на Стефан Узунов, психологът Анна Иванова и  ресурсният учител Йоско Кафадаров.

За пореден път екипната работа, в която участват родителите, класният и музикален ръководител Венцислав Чобанов и солистите от група „Фолклорна мозайка“, специалистите от РЦПППО Кърджали показа, че социализацията чрез музикално възпитание е ефективен инструмент в образователния процес на децата със специални образователни потребности, който емоционално, естетически и морално оцветява целия им духовен живот и реализация.

Мине МЮМЮН, 8 клас от клуба на младия журналист при ПГ по транспорт в Крумовград
Снимки: Венцислав ЧОБАНОВ

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *