Кметът на Ардино се срещна със зрелостниците на училище „Васил Левски“

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе традиционната си среща-разговор с абитуриентите на СУ „Васил Левски“ от Випуск 2024. На нея присъстваха още началникът на отдел „Образование, спорт, култура и младежки дейности“ Бахар Реджебов, както и класните ръководители на абитуриентите Мюзейен Туран и Шенай Вели

Кметът Изет Шабан запозна младите хора с приключените проекти, както и проектите, които предстоят да бъдат реализирани във всички сфери на живота – инфраструктура, благоустройство, образование, туризъм, социални дейности и култура. „С тях ще променим облика на град Ардино и населените места в общината“, заяви кметът. Той подчерта, че образованието е много важна част от нашия живот и ключът към успеха. „В образованието е вплетено и възпитанието ни. Ние трябва да сме знаещи и можещи. Наред със знанията, които придобиваме, трябва да имаме и морални ценности, които да ни съпроводят. Всяка година си пожелавам след завършването на висшето си образование да се завърнете тук и заедно да надградим това, което правим. Ние се нуждаем от Вас“, заяви Изет Шабан. Той отбеляза още, че в светът, в който живеем, вече не е достатъчно да има средно образование. „За това ви съветвам да продължите образованието си. Човек се учи цял живот!“, заяви Изет Шабан. Той пожела на всички абитуриенти успех в кандидатстудентската кампания. Благодари на преподавателите на випускниците, които дават всичко от себе си, за да дадат необходимите знания, умения, възпитание и подготовка за живота на учениците. Дари им традиционната парична сума, с която да посрещнат част от разходите си по организацията на празничната си бална вечер, която ще се проведе навръх Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

От името на зрелостниците Ефсун Юмеров благодари на ръководството на общината в лицето на кмета инж. Изет Шабан за оказаната подкрепа, внимание и уважение към тях. Той изрази надежда, че младите хора ще се завърнат в общината след завършването на висшето си образование и да се реализират тук в родния си край.

 

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *