Кърджалийци посрещнаха над 50 ретро автомобила в центъра на града (Снимки+Видео)

Валери КОВАЧЕВ

Днес кърджалийци посрещнаха над  50 ретро автомобила, които участват  в десетото издание на ралито за ретро и класически автомобили „Марица 2024“. Тази година маршрутът е Пловдив – Кърджали – ГКПП „Маказа“ – Кавала – Александруполис. От днес до 12 май трябва да изминат 409 километра. Най-старият автомобил е  „Ситроен“ от 1936 година.

Домакин на събитието в Кърджали бе Авто – Мото Ретро Клуб Кърджали. То се осъществи с любезното съдействие на община Кърджали.

Автомобилите са от Хасково, Пловдив, Стара Загора, София, Варна и от други градове. Проявата  е международна. От Кърджали участват два автомобила, каза председателят на Авто-Мото Ретро Клуб Кърджали Стоян Делимихалев. От тук  рали „Марица“ минава за втора година.

Кметът на общината Ерол Мюмюн приветства участниците  в ралито. Времето е подходящо, което значи ще ви върви по вода, каза той тъй като, докато хората разглеждаха ретро возилата валеше дъжд. За нас е удоволствие да бадем част от десетото юбилейно рали за ретро автомобили „Марица“. Пожелавам на всички участници да бъдат здрави и да се грижат за автомобилите си, така както са го правили досега, защото това тяхно хоби несъмнено е доста скъпо, да се поддържа такъв автомобил е трудна задача, изтъкна кметът.

Ерол Мюмюн връчи Купата на кмета на Кърджали на победителя в ралито № 28 – „Москвич 408“ с регистрационен номер В 3391 НС, произведен през 1969 година.  Собственик на автомобила е Веселин Тасев от Варна.

Гайдарска група от Дома на културата изпрати участниците, които потеглиха към ГКПП „Маказа“.

 

 

 

 

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *