Кърджалийци се прибират с три бронзови медала от Европейското по канадска Шестима състезатели от Спортен клуб за хора с увреждания „ Родопи“ участваха на шампионата в Словения

Валентина ИВАНОВА

Шестима състезатели от Спортен клуб за хора с увреждания „ Родопи“-Кърджали участваха на шампионата на Стария континент по канадска борба. Трима от тях влязоха в надправарата при хората със зрителни увреждания: капитанът на отбора и председател на клуба Емилия Стоянова, Маргарита Дабева и Росен Седефчев. Алпай Ибрям се включи в категорията на борците с увредени долни крайници, Мюнивер Ханджи – при девойките и Симона Желева – при децата до 15 години.

Българският национален отбор

Кърджалийци приключиха двубоите си и днес се прибират с три бронзови отличия, съобщи за „Нов живот“ Емилия Стоянова. Тя е заела трето място на дясна ръка, с медали са се окичили Маргарита Дабева на лява ръка, и Алпай Ибрям – на дясна.

Росен Седефчев е записал едно пето и едно шесто, Мюнивер Ханджи е седма, а Симона – пета и на лява, и на дясна ръка.

Украйна и Грузия са водещите сили в канадската борба и спечелиха най-много медали. Силен отбор традиционно показа Казахстан. За разлика от нас, в тези държаве клубовете са професионални, състезателите са на заплата и тренират по 5 дни в седмицата. Ние имаме данни и възможности, но не можем да се мерим с тях по качество на подготовката. Въпреки това се представихме добре и се прибираме с медали, добави Емилия Стоянова.

 

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *