Нургюл Салимова игра срещу 12 деца от Момчилград (Снимки)

Нов живот

Една от най-добрите шахматистки в света Нургюл Салимова игра едновременно срещу 12 деца от клуба по шахмат в Момчилград. Турнирът се проведе в балканската библиотека по шахмат „Иляз Ходжа“ по инициатива на община Момчилград и със съдействието на Търговска банка „Д“.
Играта беше наблюдавана от родители, любители на шахмата, почетният гражданин на Момчилград Фуат Гювен и кметът на общината Илкнур Кязим.
За час шампионката успя да победи малките шахматисти, но докато местеше фигурите на 12-те дъски Нургюл Салимова окуражаваше противниците и им посочваше грешките, които допускат.
„Вие сте вдъхновение за нашите деца. Надяваме се следващият шахматист, постигнал вашите успехи да бъде от Момчилград“, заяви кметът на община Илкнур Кязим.
„Както аз съм вдъхновение за младите шахматисти, така и те са вдъхновение за мен. Удоволствие беше да играя партии с тях“, отбеляза Нургюл Салимова.
В края на турнира всеки един участник получи книга по шахмат с автограф от известната шахматистка. Наградите бяха осигурени от Търговска банка „Д“.
По-късно Нургюл Салимова разговаря с Илкнур Кязим, която й връчи плакет за заслуги за развитието на спорта в Община Момчилград.

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *