Три златни отличия донесоха от Бургас момчетата от «Арда бокс»

  • И деветте състезатели от Кърджали се окичиха с медали

Валентина ИВАНОВА

«Арда бокс» участва с 9 състезатели в три възрастови групи – ученици, юноши и младежи – в първото издание на общинския турнир за купа „Бургас“. Наред с кърджалийци, в спортна зала „Младост“ през уикенда се събраха над 60 състезателя от четирите боксови клуба от града, както и от Варна, Сливен, Ямбол, Стара Загора.

Домакин и организатор на проявата е боксов клуб „Роял“, Амбицията на организаторите е догодина да се превърне в по-мащабен с международно участие.

Официален гост на събитието беше първият български олимпийски шампион по бокс Георги Костадинов.

Трима от «Арда бокс» достигнаха до финалите и приключиха с успех. Младата надежда на кърджалийския бокс Каан Аркан бе категоричен в категория 40 кг срещу много силен състезател от Украйна и спечели заслужено златото.

Фикри Живков също се окичи със златен медал, след като нокаутира представителя на домакина „Роял“ – Бургас в кат. 52 кг при юношите.

Милен Иванов в кат. 71 кг при младежите бе безапебационен срещу старозагорец, когото нокаутира в първия рунд и се изкачи на най-високата стълбичка.

Със сребро се окичиха Захари Райнов, кат. 60 кг при младежите и Шериф Лятиф при учениците в кат. 56 кг.

Четирите бронзови отличия завоюваха Али Живков, 57 кг, и Борис Асенов, Джан Валентинов до 67 кг и Галиб Димитров 67 кг.

Участието на момчетата от „Арад бокс“ в бургаския турнир стана възможно с подкрепата на община Кърджали и на спонсора „Кяшиф“ ЕООД.

Последвай ни във Facebook

1 Отговор

  1. Sevim isa каза:

    Bravo na Arda boks

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *