Община Черноочене отличи дейци на културата и образованието, и зрелостници

Исмет ИСМАИЛ

В навечерието на 24-ти май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Община Черноочене отличи образователни и културни дейци, които през последната година са постигнали значими успехи в своята работа.

За отличен успех, активно участие в училищния живот и постигнати добри резултати в учебно-възпитателния процес Община Черноочене награди и зрелостници от „Випуск 2024 г.“ на Средно училище „Христо Смирненски“.

На церемонията по връчване на призовете на директори на училища, учители, представители на народните читалищни присъстваха Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед, председателят на Общинския съвет инж. Месру Мюмюн и представители на общинското ръководство.

Да вдъхновявате и да възпитавате чернооченските деца, и да съхранявате културата е мисия. С този жест ние показваме уважението си към вашия труд. Благодарим за усилията и силната ви мотивация, се обърна към наградените кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед. Всеотдайната работа през годините дават своите положителни резултати, подчерта той.

Учениците ни трупат призове на национални и международни състезания и олимпиади. Уверен съм, че всички Вие ще продължите да бъдете отличници и пример за обществото, както в следващия етап на обучението си, така и в живота каза инж. Айджан Ахмед.

Вярвам, че Вие сте такива и именно от добри млади хора, като Вас, имат нужда Черноочене и страната ни, подчерта той. И допълни, че един от основните приоритети на общинската управа е подобряване условията, в които се осъществява учебно-възпитателния процес.

Община Черноочене запазва придобивката – извозването на учениците и децата в детските градини до населените места. Запазва се и столовото хранене в училищата и отпускането на субсидии за читалищата.

Тържеството по изпращане на „Випуск 2024 г.“ на Средно училище „Христо Смирненски“ с. Черноочене ще се състои на 24-ти май в двора на училището.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *