Посещение в Дома за стари хора в Кърджали

С наближаването на големия български празник 24 май, денят посветен на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура и на славянската книжовност, членовете на „Екип 254“ към БЧК – Кърджали, изненадаха потребителите от Дом за стари хора/РГВХ-град Кърджали с достойна среща с талантливата поетеса, писателка, журналистка, художничка и педагог – Божидара Ангелова.

Срещата беше открита от Златка Лапанова, която благодари на поетесата за първата, но не и последна творческа среща с възрастните хора. Членовете на екипа Кирилка Петкова и Румяна Карагяурова запознаха потребителите и Членовете на екипа Зюрие Деянова, Елена Топалова и Валентин Чифликов с богатото творчество на поетесата Божидара Ангелова. След това те я поканиха да прочете нейни стихотворения, фейлетони и приказки.

Тя разказа своя любима приказка, с която върна всички присъстващи към спомените от детството. Поднесе и кратък рецитал със свои подбрани стихове от последните ѝ поетични книги. Накрая прочете своите фейлетони „Ако оцелея“, „Осмомартенски подарък“ и „На другите като им е зле, на мен ми е добре“. С това намигване към веселата част от ежедневието, авторката предизвика истински сърдечен смях у своите слушатели. Така гостенката успя да внесе различни, но хубави емоционални преживявания у всички присъстващи.

Срещата приключи с обща снимка за спомен и с желанието Божидара Ангелова отново да посети Дома, но с нейната роля като Леля Приказка.

Дом за стари хора/РГВХ – гр. Кърджали благодари на Екип 254 и на поетесата Божидара Ангелова за свежото творческо настроение.

Теодора Тенева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *