Рибите на Владимир Чукич вече плуват и в Бургас Художникът впечатли почитателите с бутикова изложба на 20 май

Ваня ИВАНОВА

Кърджалийският художник Владимир Чукич откри на 20 май поредната си изложба в бургаската галерия „Илина Арт“. Там той всяка година гостува по покана на галеристката Галина Костадинова, личен приятел е с нея и съпруга й Руси, който е скулптор. Двамата с него са съученици от Художествената гимназия в Казанлък.

Малката галерийка успява да събере 19 живописни и 3 графични работи, малък формат, отразяващи последните теми, вълнуващи автора. На откриването присъстваха много колекционери на негово изкуство, които имаха възможност да си купят и от най-новите му творби.

С галеристката Галина Костадинова

Повечето от картините композиции с коне –  напр. «Могилата на конете», или с риби – „Океанът» – специален реверанс към бургазлии. Макар, че напоследък търсенията на Чукич са в живописта, не забравя и графиката, показва и серията от три литографии «Балконът».

Ценителите в крайморския град го познават, с някои е личен приятел, притежават доста негови картини, но с интерес чакат и нещо ново. Чукич не обича да се повтаря и се старае всеки път да е различен. Понякога му е нужно да си почива няколко месеца, да се отдалечи за известно време, за да му дойдат и нови идеи.

Галерия „Илина Арт“ е известна с това, че работи със стойностни автори като Атанас Хранов и покойния Недко Итинов от Пловдив, Ники Стоев от Велико Търново и др. Затова около нея се е създала среда от ценители.

Любителите на изобразителното изкуство могат да разгледат изложбата на кърджалийския художник до 20 юни.

 

Как Владимир Чукич посреща 24 май, прочетете тук:

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    bravoooooo yspehhhhh

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *