Арда U17 стана вицешампион на Зона Пловдив

АРДА U17 зае второ място в Зона Пловдив за сезон 2023-2024. Момчетата, водени от треньора Цанко Бисеров направиха много силен втори полусезон и след 10 победи, един равен мач, и една загуба завършват първенството на второ място след отбора Спартак Пловдив U17. В последните две срещи, които сe изиграха в рамките на три дни, нашите момчета записаха две победи. Първо в Момчилград срещу отбора на Марица Пловдив победа с 2:0.
Головете отбелязаха Ефе Ибрям и автогол, а в края на мача гостите изпуснаха дузпа. Отборът на АРДА U17 създаде доста положения, но резултатът завърши само 2:0 за АРДА U17. Само три дни след този двубой,
младите таланти на АРДА гостуваха на отбора на Първомай, който се подвизава под името Марица Градина. Двата отбора изиграха интересен и динамичен двубой, като домакините поведоха с 2:0 в началото на срещата, но нашите играчи показаха характер и успяха да обърнат резултата след попадения на капитана Димитър Димитров от дузпа в края на полувремето.

В началото на втората част нашият състав изравни след красив гол на Бурак Акънджъ, който насочи елегантно топката в горния десен ъгъл на вратата. Малко след това АРДА U17 направи пълен обрат, след като най-дейният в мача Ервин Юсеин отбеляза изключителен гол от фаул от над 40 метра, а крайният резултат 2:4 оформи Георги Павлов след удар с глава.

До края на шампионата остават още две срещи, като предстоят домакински мач с шампиона Спартак Пловдив и отложен мач с Асеновец Асеновград. Отборът на АРДА U17 ще бъде награден на полувремето на двубоя между ПФК АРДА и Славия на 23 май.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *