Близо 50 производители ще участват във Фармфест „Момчилград“

Нов живот

Близо 50 фермери и производители са заявили участие във втория Фармфест „Момчилград“. Той ще бъде открит 10 ч. в събота с изпълнението на гайдарски състав „Войводите“ в подножието на лесопарк „Момчил юнак“. В началото на Фармфест „Момчилград“ ще бъде раздаден курбан за здраве и берекет.
Посетителите ще могат да видят отблизо местни породи животни като късорого родопско говедо, каракачанска овца, калоферски козел и други, отглеждани в района от хилядолетия.
Кулинарни майстори ще разкрият какви са тайните при изпичането на агне на шиш. Ще има демонстрация на подковаване на коне. Всеки ще може да дегустира продуктите, произведени от местни фермери и производители.
Предвидени са състезания по ръчно доене, стрижба. Предвидени са награди за най-тежък коч и за коза с най-дълъг косъм. Ще има и демонстрация на яздене на коне.
В двата дни на Фармфеста е предвидена богата музикална програма. Освен гайдарски състав „Войводите“ на сцената ще излязат народната певица Нина Иванова, оркестър „Родопско настроение“ и народният певец Филип Синапов, оркестър „Родопски звън“, както и местни самодейни групи.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *