Гимназията в Черноочене изпрати „Випуск 2024 г.“

Исмет ИСМАИЛ

Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед и зам.-кметът Ферхад Ферхад уважиха празненството по повод най-светлият празник 24-ти май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в Средно училище „Христо Смирненски“ в Черноочене.

Школото изпрати с балони, цветя и смях, премесен със сълзи зрелостниците от „Випуск-2024 г.“

Абитуриентите и възпитаниците получиха куп грамоти и награди за отличен успех успешно участие в различни международни и национални конкурси.

Директорът на СУ „Христо Смирненски“ Юлия Чортленева и училищното ръководство им пожела здраве, сили и устрем, за да успеят да реализират своите лични начинания, да придобият нови знания и преди всичко да бъдат здрави и щастлив.

Юлия Чортленева благодари на Община Черноочене, за подкрепата и професионалната помощ.

Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед поздрави учителите и учениците с празника и заръча на абитуриентите да бъдат смели в постъпките си и много упорити. Той подчерта, че образованието е основен приоритет за община Черноочене.

Инж. Айджан Ахмед съобщи, че учениците от СУ „Христо Смирненски“ Черноочене ще имат пълноценни часове по физическо възпитание и спорт целогодишно. Проектното предложение за основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност по програма на Министерството на образованието и науката е одобрено за финансиране. Предстои избор на фирма и възлагане на строително-монтажните дейности.

След изпълнение на заданието учители и ученици ще усетят постигнатите най-високи европейски стандарти за функционалност на средата за обучение, физкултура и спорт.

Зрелостниците получиха поздравите на най-малките си съученици и преподавателите си. Випускниците не скриха сълзите си и не скъпяха добрите думи. Те благодариха на всички за подкрепата през годините. Поеха по своя път, с гордо вдигната глава, целеустремени и готови да се преборят с трудностите, които им предстоят.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *